Elk Jaar Opnieuw: De Belastingaangifte, Waar Moet Je Nu Op Letten Als Bedrijf?

Regelmatig kondigt het belastingkantoor zijn behoeften aan. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf en de juridische vorm, moet u inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, belasting over de toegevoegde waarde of handelsbelasting presenteren op basis van boekhouding. Deze moeten in elk geval correct zijn, omdat de audit anders duur kan zijn. Ervoor zorgen dat alle gegevens op de juiste tijd worden geregistreerd en beschikbaar zijn, kunnen ook grotendeels zorgen voor een goed systeem.

Let op: zelfs na de belastingaangifte moeten de documenten in de boekhouding – afhankelijk van de bewaartermijnen – geregistreerd blijven. De meeste boekhoudpakketten helpen hier natuurlijk uitstekend bij omdat alles automatisch wordt bijgehouden, als je kiest voor het beste online boekhoudprogramma weet je zeker dat alles dik in orde blijft door samen te werken met een boekhouder.

BTW En Voorbelasting In De Boekhouding

Btw is meestal nog steeds bekend uit documenten. Voor de meeste nieuwkomers is de invoerbelasting voor de boekhouding volkomen onbekend. Bij een belastingkantoor moet u zich echter regelmatig registreren en deze belastingen betalen. De voorbelasting is om zo te zeggen de belasting over de toegevoegde waarde die wordt betaald op producten en diensten in uw eigen aankoop. Invoerbelasting en belasting over de toegevoegde waarde worden vervolgens in rekening gebracht bij de boekhoudafdeling en aan het belastingkantoor gerapporteerd.

BTW-Aangifte

Ook een belangrijk punt voor uw kalender: het btw-voordeel. De deadlines worden hier door het belastingkantoor zeer serieus genomen.

Bedrijfswagen: Logboek Of 1% Regeling

Bedrijfswagens zijn geweldig. Breng echter ook extra boekhoudkundige inspanningen met zich mee. De kosten verminderen als bedrijfskosten de belastbare winst. Het belastingkantoor past echter ook hier precies. Omdat ook het privégebruik moet worden gespecificeerd. Bij de boekhouding hebt u – hoe dan ook – de keuze tussen een logboek of de 1% -regeling. Hier wordt 1% van de catalogusprijs van de bedrijfswagen door de werkgever toegevoegd aan het salaris van de werknemer.

De Hamvraag: Wie Doet De Boekhouding?

Natuurlijk, in een leidende positie, moet je de basisprincipes van de boekhouding begrijpen (en in andere posities doet het geen pijn). De boekhouding van een bedrijf is echter al een taak op zich. Naast de belastingadviseur zijn er ook financiële administraties die u bij de taak helpen.

Ook worden software-oplossingen aanbevolen omdat de boekhouding in eigen beheer blijft en dus belangrijke beslissingen snel kunnen worden genomen op basis van de kerncijfers van het bedrijf. Analyses en evaluaties die door het systeem worden gemaakt, zijn van grote hulp.